Hram și binecuvântare de lucrări în parohia vâlceană Câineni II

În ziua sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, la 8 noiembrie 2012, parohia vâlceană Câineni II, Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, va îmbrăca haine de sărbătoare cu ocazia hramului. Bucuria sărbătorii va fi sporită de prezența Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului în mijlocul credincioșilor parohiei.

În această seară se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia urmând ca mâine, începând cu ora 10:00 să se oficieze Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Episcop Emilian Lovișteanul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor va face parte și protoiereul de Râmnicu Vâlcea, părintele Alin Gherghinoiu. După Sfânta Liturghie se vor binecuvânta lucrările de restaurare realizate la biserica de cimitir a parohiei ce are ca ocrotitor pe Sfântul Nicolae. Biserica monument istoric ocrotită de Sfântul Nicolae datează din anul 1733.

Începând cu anul 2009, cele două lăcașuri de cult aparținând parohiei Câineni II au intrat într-un amplu proces de restaurare ambele fiind dotate cu mobilier nou, cu încălzire centrală, le-a fost schimbat acoperișul etc. Biserica cu hramul „Sfinții Voievozi” datează din anul 1807, iar pictura murală din anul 1808. Este înscrisă pe lista monumentelor istorice de categorie A valorică, cu pictură exterioară. Din anul 1998 s-au început lucrări de restaurare a picturii interioare care este finalizată în proporție de 95% după cum a precizat părintele paroh Nicola Laurențiu Ceaușu.

Comentarii Facebook


Știri recente