Hram la vechea Catedrală episcopală din Oradea

În zilele de 12 și 13 august, de prăznuirea Sfinților Mucenici Fotie, Anichit, Pamfil și Capiton și la Mutarea moaștelor Cuviosului Maxim Mărturisitorul (Odovania praznicului Schimbării la Față), Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, se află în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Izbuc, informează Ziarul Lumina.

Cu acest prilej, în cele două zile, Preasfinția Sa săvârșește Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de ieromonahi, preoți și diaconi și hirotonește întru ierodiacon și apoi ieromonah pe unul dintre monahii viețuitori în chinovia bihoreană, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor obștii monahale, precum și a necesităților pastorale de la sfânta mănăstire, cercetată de un număr tot mai mare de pelerini.

În seara zilei de sâmbătă, 14 august 2010, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, chiriarhul Oradiei va sluji la Mănăstirea ‘Sfânta Cruce’ din Oradea, la slujba de Priveghere și la Prohodul Maicii Domnului. Biserica mare a mănăstirii orădene are hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’.

De praznicul Adormirii Maicii Domnului, duminică, 15 august, Preasfințitul Sofronie va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți și diaconi, în vechea catedrală episcopală din Oradea, Biserica cu Lună, care, de asemenea, la fel ca și biserica mare a Mănăstirii Izbuc și biserica mare a Mănăstirii ‘Sfânta Cruce’, are acest hram. Chiriarhul Oradiei va sluji la Catedrala cu Lună întrucât, în cursul lunii august a acestui an, se împlinesc nouăzeci de ani de la reînființarea Eparhiei Oradiei. Preasfinția Sa a mai slujit Dumnezeiasca Liturghie la hramul catedralei orădene în 2007, pe când la hramul principal al Mănăstirii Izbuc a slujit în 2008, iar la cel al Mănăstirii ‘Sfânta Cruce’, în 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente