Hram la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Galați

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Galați și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul. Parohia este printre primele înființate după 1990, la inițiativa Preasfințitului Casian, pe atunci arhiereu vicar. Lângă bisericuța „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” a început în urmă cu peste zece ani, construcția bisericii parohiale propriu-zise, la demisolul căreia se află o capelă avându-i ca ocrotitori pe Sfântul Mitropolit Dosoftei al Moldovei și Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, spațiu de slujire care a primit binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos la data de 17 decembrie 2007. Tot la această parohie funcționează și o cantină socială.

Bucuria preoților slujitori și a enoriașilor acestei parohii a fost sporită prin prezența Preasfințitului Episcop Casian care a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură despre modelul pe care Sf. Ioan Botezătorul îl oferă tuturor creștinilor prin viața sa plină de rugăciune, asceză și ascultare față de Dumnezeu.

Comunitatea credincioșilor de la această parohie, în colaborare cu Biroul de Asistență Socială al Episcopiei Dunării de Jos, a pregatit pachete cu alimente, pe care Preasfiniția Sa le-a oferit în această zi de sărbătoare deținuților de la Penitenciarul din Galați. Cu această ocazie a fost vizitat și atelierul de pictură, sculptură și grafică din această instituție, unde un deținut a recitat în fața oaspeților, în semn de mulțumire, câteva din creațiile sale lirice.

Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente