Hram la Parohia „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, din Municipiul Focșani

Sute de credincioși focșăneni au participat astăzi, 25 aprilie, la hramul Parohiei „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, din Municipiu.

Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei care la final a evidențiat smerenia Sfântului Vasile: „Gândindu-mă unde voi sluji în această zi, un preacucernic părinte mi-a dat sugestia că ar fi bine să slujesc la această biserică, întru smerenie, adică o biserică mai mică, nu la o catedrală sau la o biserică măreață întrucât și Sfântul Vasile era un om smerit”, informează TRINITAS TV. Parohia este singura din Focșani care are acest hram și a fost înființată în anul 2007, iar paraclisul în care se slujește în prezent a fost sfințit în toamna anului 2009.

Părintele Gheorghe Lefter, parohul Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” a oferit mai multe informații pentru Radio TRINITAS: „A fost o surpriză neașteptată ca să avem în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la prăznuirea ocrotitorului duhovnicesc al acestei parohii. Alegând acest mic locaș de rugăciune Înaltpreasfinția Sa a dat exemplul smereniei Sfântului Cuvios Vasile de la Poiana Mărului care și-a trăit astfel întreaga viață. Sfântul Cuvios a fost povățuitor al multor mănăstiri și schituri din munții Buzăului și Vrancei, dar în același timp mulți credincioși veneau să-și afle liniștea sufletului prin sfaturile și prin învățăturile sale desprinse din învățătura Mântuitorului Hristos. El a fost un practicant al rugăciunii lui Iisus și nu a încetat vreo clipă a vorbi cu Dumnezeu prin rugăciune, în inima sa, mijlocind pentru fii săi duhovnicești”.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un parastas pentru ctitorii sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente