Hram la Parohia Sf. Voievozi – Rosca

Biserica Sfintii Voievozi – Rosca isi va sarbatori hramul in ziua de 8 noiembrie.

Dupa cum a declarat parintele paroh, Viorel Sevastre, hramul reprezinta un moment de bilant al realizarilor si de multumire pentru ajutorul primit de la sfintii ocrotitori. Cu ocazia hramulului, in seara zilei de 7 noimbrie vor fi oficiate slujbele vecerniei, litiei si acatistului, de un sobor de 12 preoti in frunte cu parintele protopop Vilie Dorosinca. Slujba va incepe la ora 17.oo si va fi transmisa in direct la Radio Trinitas. Dupa oficierea slujbei vor urma lucrarile Cercului pastoral nr. 1 in cadrul carora, parintele Dumitru Boboc va sustine conferinta Sfintii Ingeri.

Biserica Sf. Voievozi – Rosca situata pe strada Eternitate, a fost ctitorita in anul 1832. Aceasta este si singura biserica din Iasi, care il are ca ocrotitor si pe sfantul Arhanghel Rafael, tamaduitorul de boli.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…