Hram la Parohia Sf. Martiri Brâncoveni din Mioveni

Credincioșii parohiei Sfinții Martiri Brâncoveni din orașul Mioveni au sărbătorit astăzi hramul. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un important sobor de preoți și diaconi, informează eparhiaargesului.ro.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția sa a oficiat și slujba de sfințire a noului paraclis de vară construit lângă biserică prin donația făcută de Părintele Derioiu Florin din localitatea Dragoslavele.

În cuvântul de învățătură chiriarhul Eparhiei a amintit de jertfa supremă făcută de domnitorul Constantin Brâncoveanu care a prețuit mai mult credința în care s-a născut decât viața fiilor săi. La cererea sultanului de a renunța la creștinism, Brâncoveanu a răspuns fără rețineri: ‘De legea creștină nu mă las, căci în ea m-am născut și am trăit, și în ea vreau să mor!’, iar către fiii lui a rostit: ‘Fiilor, fiți bărbați! Am pierdut tot ce aveam pe astă lume. Nu ne-au mai rămas decât sufletele. Sa nu le pierdem și pe ele, ci să le ducem curate înaintea feței Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Să spălam păcatele noastre cu sângele nostru!’.

Lucrările la această biserică au fost începute în anul 2008 când a fost pusă piatra de temelie, urmând ca sfântul lăcaș să fie sfințit în martie 2009 la praznicul Buneivestiri. O contribuție însemnată a venit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului care a suportat toate cheltuielile necesare realizării acoperișului bisericii și a înzestrat cu icoane interiorul acesteia.

Biserica a fost ridicată în partea de est a orașului, pe o colină înaltă unde autoritățile locale intenționează în viitor să înființeze un cimitir orășenesc.

Comentarii Facebook


Știri recente