Hram la parohia ortodoxă română din Oolborg, Danemarca

Intrarea Maicii Domnului în Biserică a fost sărbătorită, astăzi, 21 noiembrie și de românii ortodocși din localitatea Oolborg din Danemarca.

În mijlocul lor a fost prezent Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, care a oficiat Sfânta Liturghie, informează Radio TRINITAS. Parohia de aici a fost înființată în luna octombrie a anului trecut și poartă hramurile: „Intrarea Maicii Domnului în Biserică și Sfinții Ierarhi Pahomie de la Gledinul Bistriței și Ioan de la Râșca și Secu, Episcopii Romanului”.

Românii arondați acestei parohii sunt în număr de aproximativ 300, însă nu au în prezent o biserică a lor. Părintele paroh Gheorghe Bighiu a declarat pentru Radio TRINITAS : „În activitatea noastră pastoral-misionară se înscrie și efortul de a avea recunoașterea din punct de vedere juridic din partea statului danez, deoarece condițiile de recunoaștere sunt destul de riguroase, necesitând un număr mare semnături. A trebuit sa facem apel si sa adunam si pe credincioșii din împrejurimi, dar care țin și de parohia noastră. Am săvârșit duminică de duminică Sf. Liturghie, mai ales prin bunăvoința si deschiderea bisericești catolice. După fiecare Sf. Liturghie, ne adunam in sala de mese a Catedralei, prilej pentru a ne cunoaște mai bine si de a ne asculta fiecare grijile si bucuriile sufletești. Încercam să ii atragem pe credincioși, chiar dacă aici viața spirituala este destul de secularizata, în jurul Sf. Liturghii, făcându-i conștienți de păstrarea și promovarea identități de credință și de neam. De multe ori la Sf. Liturghie participă și credincioși români, catolici și protestanți, din dorința de a auzi o slujbă în limba română.”

Comentarii Facebook


Știri recente