Hram la Parohia constănțeană Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

Credincioșii constănțeni sunt invitați să participe în aceste zile la manifestările cultural-religioase ale Parohiei ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ prilejuite de sărbătorirea hramului. Bucuria acestui hram este sporită de prezența a zece odoare sfinte aduse de la Parohia ‘Toți Sfinții’ din Sibiu de pr. paroh Mihai Petian, informează „Ziarul Lumina”.

‘Oaspeții de seamă’ ai parohiei constănțene vor sosi sâmbătă și vor rămâne spre mângâiere și închinare până luni, 25 iunie. La aceste odoare scumpe se adaugă și cele ale parohiei constănțene: o părticică din sfintele moaște ale celor 20 de monahi uciși de arabi în Mănăstirea ‘Sfântul Sava’ din Palestina în anul 796, o părticică din sfintele moaște izvorâtoare de mir ale sfinților uciși în Sinai și Rait, precum și ale mărturisitorilor Domnului din închisorile din Aiud și Gherla.

Slujba Vecerniei de mâine seară va fi săvârșită de IPS Arhiepiscop Teodosie, începând cu ora 18:00, iar la finalul acesteia va fi lansat volumul ‘Ortodoxie. Etnicitate. Identitate Europeană’, al preotului slujitor al parohiei, dr. Mircea Cristian Pricop.

Comentarii Facebook


Știri recente