Hram la Paraclisul Sf. Voievozi de la Spitalul Militar

In ajunul sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel a sfintit troita din incinta Spitalului Militar Iasi.

Institutia medicala ieseana a fost infiintata in anul 1831, iar din anul 2001, aici a fost sfintita o capela cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Dupa oficierea slujbei Vecerniei, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel a oficiat slujba de sfintire a troitei ridicata in curtea spitalului de familia Carmen si Victorel Lupu. Sfintirea troitei a fost principalul moment al slujbei, Inalt Prea Sfintitul Daniel apreciind in cuvantul sau ca ridicarea simbolului crestin al Crucii, reprezinta exprimarea bucuriei de a fi crestini. Hramul a adus pentru credinciosii si preotii prezenti bucuria comuniunii cu sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, care, dupa cum a spus parintele slujitor Emilian Sava, au fost prezenti in inimile curate ale celor care s-au rugat. Pentru cadrele medicale, ziua de hram este o sarbatoare aparte, spitalul aniversand si 171 de ani de existenta, a declarat colonel doctor Viorel Armasu, directorul Spitalului Militar.

La sfarsitul slujbei a fost lansat si primul numar al revistei Cuvantul care tamaduieste, prima publicatie spiritual – crestina a unui spital din Romania. Revista este editata cu scopul de a alina sufletele pacientilor spitalului. Ea va fi tiparita in 300 de exemplare, care se vor distribui gratuit. De asemnea, la sfarsitul slujbei, Inalt Prea Sfintitul Daniel a acordat distictii de vrednicie credinciosilor Victorel Lupu, pentru realizarea troitei si Ioan David pentru tiparirea gratuita a revistei Cuvantul care tamaduieste.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…