Hram la Paraclisul Sf. Voievozi de la Spitalul Militar

In ajunul sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel a sfintit troita din incinta Spitalului Militar Iasi.

Institutia medicala ieseana a fost infiintata in anul 1831, iar din anul 2001, aici a fost sfintita o capela cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Dupa oficierea slujbei Vecerniei, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel a oficiat slujba de sfintire a troitei ridicata in curtea spitalului de familia Carmen si Victorel Lupu. Sfintirea troitei a fost principalul moment al slujbei, Inalt Prea Sfintitul Daniel apreciind in cuvantul sau ca ridicarea simbolului crestin al Crucii, reprezinta exprimarea bucuriei de a fi crestini. Hramul a adus pentru credinciosii si preotii prezenti bucuria comuniunii cu sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, care, dupa cum a spus parintele slujitor Emilian Sava, au fost prezenti in inimile curate ale celor care s-au rugat. Pentru cadrele medicale, ziua de hram este o sarbatoare aparte, spitalul aniversand si 171 de ani de existenta, a declarat colonel doctor Viorel Armasu, directorul Spitalului Militar.

La sfarsitul slujbei a fost lansat si primul numar al revistei Cuvantul care tamaduieste, prima publicatie spiritual – crestina a unui spital din Romania. Revista este editata cu scopul de a alina sufletele pacientilor spitalului. Ea va fi tiparita in 300 de exemplare, care se vor distribui gratuit. De asemnea, la sfarsitul slujbei, Inalt Prea Sfintitul Daniel a acordat distictii de vrednicie credinciosilor Victorel Lupu, pentru realizarea troitei si Ioan David pentru tiparirea gratuita a revistei Cuvantul care tamaduieste.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente