Hram la Oașa-Găbud, județul Alba

La pomenirea Adormirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan, metocul Mănăstirii Oașa, din localitatea Găbud, Protopopiatul Aiud, județul Alba, și-a prăznuit, miercuri, 26 septembrie 2012, hramul, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Ziua de ieri a reprezentat punctul culminant al celei de-a doua etape a Taberei naționale studențești ‘Părintele Teofil Părăian’ organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR), filialele Oradea, Timișoara și Craiova și Liga Studenților din Oradea, Timișoara și Cluj.

Tabăra duhovnicească și-a propus să ofere studenților prilejul potrivit pentru a afla răspuns la unele dintre întrebările și nedumeririle lor, aducând în fața lor modele de viață, șansa de a se cunoaște mai bine, de a deveni mai buni și mai puternici, de a lega prietenii îndelungate, autentice și de a descoperi bucuria și ajutorul rugăciunii. Au conferențiat starețul Iustin și pr. Pantelimon de la Mănăstirea Oașa, ucenici ai părintelui Teofil Părăian. În cadrul taberei, studenții au participat la slujbele mănăstirii, la conferințe și documentare religioase și culturale, discuții cu tinerii și drumeții și au putut lua parte la treburile zilnice din mănăstire. Tinerii au primit costume populare cu ocazia hramului mănăstirii, când au susținut un concert cu cântările bisericești învățate pe parcursul taberei, precum și cu cântările din slujba Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…