Hram la mănăstirile Sfântului Antipa de la Calapodești

Sf. Cuvios Antipa de la Calapodești, protectorul Arhiepiscopiei Romanului și al Bacăului, a fost prăznuit ieri, 10 ianuarie 2010, de Biserica Ortodoxă Română. La paraclisul „Sf. Cuv. Antipa de la Calapodești” din incinta Centrului eparhial din Roman, PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat sâmbătă slujba Acatistului Sfântului Cuv. Antipa de la Calapodești. La final, a avut loc o procesiune cu icoana Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești, de la paraclisul arhiepiscopal până la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva”, unde a fost oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia, informează ‘Ziarul Lumina’.

Ieri, sute de credincioși au participat la hramul Mănăstirii „Sf. Cuv. Antipa de la Calapodești” din județul Bacău, la Sfânta Liturghie, și s-au închinat la crucea cu care Sf. Antipa îi binecuvânta pe oameni în vremea când s-a nevoit în ținuturile Moldovei.

Ieri, și Mănăstirea Christiana din Capitală și-a sărbătorit ocrotitorul. Lăcașul de cult este cunoscut și pentru faptul că, din anul 2002, adăpostește fragmente din moaștele Cuviosului Antipa. În prezent, la Mănăstirea Christiana, situată în Șoseaua Pipera, sectorul 2, viețuiesc 17 monahii și surori. Dintre acestea, două sunt medici și 11 asistente medicale, cele mai multe lucrând și în cadrul așezământului social pentru bătrâne, care funcționează în incintă. Mănăstirea Christiana are și hramurile „Pogorârea Duhului Sfânt”, „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Comentarii Facebook


Știri recente