Hram la Mănăstirea Strâmba, județul Sălaj

La Mănăstirea Strâmba, aproape 5000 de credincioși au venit astăzi, 15 august, să o preacinstească pe Maica Domnului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un sobor impresionant de preoți și diaconi, informează episcopiasalajului.ro. Bucuria sărbătorii a fost sporită de prezența unei racle cu moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae și a unui veșmânt al Sfintei Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva de la Iași.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Petroniu a mulțumit miilor de pelerini veniți din Sălaj și din județele limitrofe pentru dragostea pe care o arată față de Fecioara Maria.

Mănăstirea Strâmba adăpostește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care, potrivit tradiției, face parte din seria de icoane pictate în secolul al XVIII-lea de preotul Luca din Iclod- Cluj. Cele mai cunoscute sunt icoana Maicii Domnului de la Nicula (1681) și icoana Maicii Domnului aflată în biserica ortodoxă din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca.

De asemenea, și la Mănăstirea Rus de pe valea Someșului mii de credincioși au venit, cu prilejul hramului, de cu seară pentru a participa la sfintele slujbe. Aici Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți condus de către Preacuviosul Părinte Protosinghel Antonie Pința, Exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, care a transmis binecuvântarea și prețuirea Preasfințitului Petroniu tuturor pelerinilor veniți din împrejurimi.

La Mănăstirea Bălan, străveche vatră monahală atribuită lui Ștefan Cel Mare și Sfânt, la Sfânta Liturghie au participat peste o mie de credincioși din împrejurimi. După oficierea Sfintei Liturghii aici s-a oficiat Taina Sfântului Maslu, pentru mângâierea celor bolnavi trupește și sufletește.

Comentarii Facebook


Știri recente