Hram la Mănăstirea Șinca Nouă din județul Brașov

Mănăstirea Șinca Nouă din județul Brașov și-a sărbătorit hramul de sărbătoarea Sfintei Mari Mucenițe Anastasia Romana, luni, 29 octombrie 2012. Cu acest prilej a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Visarion Joantă, alături de care s-au aflat protopopul de Brașov, pr. Dănuț-Gheorghe Benga, starețul mănăstirii, protosinghelul Matei Bilaucă, precum și numeroși preoți din împrejurimi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La invitația starețului, Grupul psaltic „Sfântul Andrei Șaguna” al Catedralei mitropolitane din Sibiu, condus de drd. Adrian Dobreanu, a participat la slujba Privegherii și a Sfintei Liturghii din ziua hamului. Cuvântul de învățătură a fost ținut de arhim. Visarion Joantă, care a vorbit despre viața Sfintei Anastasia Romana, iar protos. Matei Bilaucă a explicat credincioșilor istoria vechii mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…