Hram la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia

Mănăstirea „Sfinții Voievozi” – Paraclis Episcopal, din Slobozia își va sărbători mâine, 9 aprilie, cel de-al doilea hram, „Izvorul Tămăduirii”. Cu acest prilej, o delegație a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a adus, spre închinare, o raclă cu sfinte moaște de la Iași. Odoarele vor rămâne în lăcașul de cult până luni, timp în care se vor oficia slujbe speciale.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele consilier Florin Ionescu de la Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „Pentru a da importanța cuvenită prăznuirii celui de-al doilea hram al acestei Biserici ‘Izvorul Tămăduirii’, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei Și Călărașilor, apelând la generozitatea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a rânduit să fie adusă Sfânta Raclă cu moaștele a 33 de sfinți, apostoli, mărturisitori și cuvioși ce se află în Catedrala din Iași lângă Racla Sfintei Maicii noastre Parascheva. Racla cu sfintele moaște a poposit la Catedrala din Slobozia în ziua de 7 aprilie și de aici s-a mers în procesiune până la Mănăstirea Sfinții Voievozi, parcurgându-se central orașului Slobozia”.

Mâine, Sfânta Liturghie va fi oficiată la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…