Hram la Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul din Eparhia Argeșului și Muscelului

În ziua de cinstire a Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul, mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în acest așezământ monahal construit în zona Piscul Negru, pe Transfăgărășan, la o altitudine de 1200 m.

Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă de chiriarhul locului în anul 1993, lucrările fiind desfășurate permanent sub atenta supraveghere a acestuia.

În ziua de 27 februarie 2011 a fost numit un nou stareț în persoana părintelui Cecală Nelu Nicodim și o obște monahală, toți monahii provenind de la mănăstirea Slănic.

În prezent responsabilitatea definitivării lucrărilor aparține Sectorului Economic și Construcții coordonat de P.C Consilier Caliopie Cristian Ichim.

În acest sens urmează să fie executată pictura din interiorul bisericii și vor fi terminate lucrările începute la noul corp de chilii destinat obștii monahale, preoților din eparhie și pelerinilor.

Drumul către cabana Bâlea fiind tranzitat de foarte mulți turiști se poate spune că mănăstirea Sf. Ilie Paltinul se încadrează între cele mai importante așezăminte monahale din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, fiind inclusă în circuitul turismului ecumenic.

Comentarii Facebook


Știri recente