Hram la Mănăstirea Secu din Județul Neamț

Sute de credincioși din diverse zone ale țării au participat astăzi, 29 august, la hramul Mănăstirii Secu, din județul Neamț. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Dimitrios Mitropolit de Irinopolis și cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, informează Radio TRINITAS.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, care s-a referit la semnificația acestei zile de sărbătoare pentru Mănăstirea Secu și a adresat un mesaj de binecuvântare credincioșilor prezenți. Înaltpreasfinția Sa a arătat, în cuvântul său, că „ziua de astăzi este zi de întristare dar și zi de bucurie” și a evidențiat învățăturile ce reies din pericopa evanghelică de astăzi: „Suntem așadar la „nuntă”, noi mireasa și Mirele cel binecuvântat, Domnul Nostru Iisus Hristos, din care ne împărtășim. Să-L rugăm pe Dumnezeu să avem cât mai multă bucurie în viață, în viața de obște într-o mănăstire, în viața de familie să domine, în ciuda problemelor pe care le avem, bucuria care izvorăște din Sfântul Altar. Să ne dea Dumnezeu, de asemenea, putere ca să alungăm din viața noastră prea multa întristare care de cele mai multe ori ne duce la descumpănire, la deznădejde, la descumpănire și la amărăciune”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…