Hram la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește astăzi, 9 noiembrie, pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul.

La mănăstirea Radu Vodă din Capitală se află racla cu părticele din moaștele sfântului, acestea au fost scoase pe un baldachin special amenajat spre cinstirea și închinarea credincioșilor.

Radio TRINITAS, prin intermediul corespondentului său Aurel Moisiuc, informează: „Este o zi de mare sărbătoare la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, sute de credincioși din întreaga țară au venit astăzi pentru a se închina moaștelor Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina, cunoscut ca fiind vindecător sau taumaturg. Sărbătoarea închinată Sf. Nectarie a început încă de ieri, când racla cu sfintele moaște a fost scoasă în procesiune din biserica mănăstirii și așezată spre închinare pe un baldachin special amenajat în curtea mănăstirii pentru ca cei veniți la sărbătoarea sfântului sa se poată închina. Astăzi sărbătoarea a debutat cu Sfânta Liturghie ce a fost săvârșită de un sobor de preoți care l-au avut in frunte pe Preasfințitul Varsanufie, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștiului. Racla va rămâne afară până ce ultimul credincios se va închina.”

Sfântul Nectarie este originar din localitatea elenă Eghina și este unul dintre cei mai populari sfinți ai Greciei.Este cunoscut ca sfânt taumaturg, vindecător al cancerului. A trecut la cele veșnice în 1920 și a fost canonizat în 1961.

Comentarii Facebook


Știri recente