Hram la Mănăstirea închinată tuturor Sfinților Români din Popești Leordeni, jud. Ilfov

Mănăstirea cu hramul Duminica Tuturor Sfinților Români din Localitatea Popești-Leordeni își sărbătorește mâine, 6 iunie, hramul.

Părintele protos. Petru Ungureanu, starețul mănăstirii a oferit mai multe detalii pentru Radio TRINITAS referitoare la programul sfintelor slujbe care se vor săvârși cu prilejul hramului: „Mănăstirea își serbează hramul începând cu seara aceasta prin Slujba Privegherii care constă în Slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de Slujba Utreniei. Duminică dimineață se va săvârși Slujba Acatistului și Sfânta Liturghie arhierească. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi”.

De asemenea, părintele stareț a arătat că „Biserica Ortodoxă Română, în urma deciziei Sfântului Sinod din data de 20 iunie 1992, a hotărât să prăznuiască pe Sfinții Români și pe cei ce s-au nevoit pe teritoriul României, ca și pe sfinții cu moaște la noi în țară în Duminica a doua după Cincizecime, adică în duminica următoare Duminicii Tuturor Sfinților”

Comentarii Facebook


Știri recente