Hram la Mănăstirea Dobrești

Cu ocazia sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva joi, 14 octombrie, Mănăstirea Dobrești aflată pe raza Protopopiatului Făget din Eparhia Timișoarei își va serba hramul. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului vor sluji Presfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei și Preasfințitul Părinte Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului împreună cu părintele stareț, ieromonahul Matei Buliga și un sobor de preoți, informează părintele Pereș Zaharia, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Mănăstirea Dobrești a fost înființată pe data de 9 iulie 2003 la inițiativa și stăruința Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, originar din Dobrești, care a achiziționat câteva grădini și o casă în sat, unde actualmente locuiește obștea monahilor până la finalizarea lucrărilor de construcție.

Pe data de 23 octombrie 2005, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei și Preasfințitul Episcop Lucian al Caransebeșului, pe atunci Episcop Vicar la Timișoara, împreună cu mai mulți preoți și diaconi au sfințit locul pe care se construiește biserica, așezând piatra de temelie.

Până la 1 iulie 2008 s-au întreprins eforturi pentru finalizarea proiectului și pentru obținerea autorizațiilor necesare începerii construcțiilor. Cu această dată a început efectiv construcția bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente