Hram la Mănăstirea „Dintr-un Lemn”, județul Vâlcea

Cu ocazia prăznuirii Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea ‘Dintr-un Lemn’, ctitoria voievodului Matei Basarab, care și-a serbat hramul, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Sărbătoarea a început în seara zilei de marți, 7 septembrie, cu slujba de Priveghere.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică, subliniind însemnătatea marelui praznic: ‘În iconomia Sa cea mai presus de minte, Dumnezeu a ales-o pe Sfânta Fecioară ca mijlocitoare spre mântuirea neamului omenesc. De aceea, noi, credincioșii, suntem datori să-i aducem cinstire și laudă pentru că ea este cu adevărat mijlocitoare pentru sufletele noastre. Prin nașterea ei, Maica Domnului s-a arătat cu adevărat mai desfătată decât cerurile și mai slăvită decât toată făptura’, a spus Preasfinția Sa. La eveniment a participat și Înalt Preasfințitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Răzvan Ionuț Stănculescu. La finalul slujbei, ÎnaltPreasfințitul Gherasim a citit rugăciunea de dezlegare de păcate pentru toți credincioșii prezenți, după care a urmat slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor și ostenitorilor acestui sfânt lăcaș.

La acest praznic au mai participat și reprezentanți ai autorităților locale și de stat, personalități culturale, stareți și starețe de la mănăstirile vâlcene, preoți și credincioși din parohiile vecine și foarte mulți pelerini din întreaga țară.

Comentarii Facebook


Știri recente