Hram la Mănăstirea din localitatea Tătărăștii de Sus, județul Teleorman

Schimbarea la Față este și hramul de vară al Mănăstirii „Sfânta Ecaterina” din localitatea Tătărăștii de Sus, județul Teleorman. Manifestările religioase încep acolo, încă din această seară, cu slujba Privegherii.

Mâine, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Galaction, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, duhovnicul mănăstirii, părintele ieromonah Serafim Dobrin.

Mănăstirea „Sfânta Ecaterina – Tătărăștii de Sus” a fost înființată, în anul 2009, lângă ruinele unui complex fortificat, format din casele familiei boierești Bălăceanu și o biserică de la 1798. Anul acesta, pe 20 iulie, zidurile vechii incinte înalte de peste 7 metri, s-au prăbușit, în urma unei furtuni puternice, pe toată latura de nord, lângă care se afla și paraclisul în care își pleacă, zilnic, genunchii cele 5 viețuitoare ale mănăstirii împreună cu duhovnicul lor. Singura porțiune rămasă în picioare a fost, în mod miraculos, chiar cea de lângă micul lăcaș de închinare, a mai spus părintele Serafim Dobrin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…