Hram la Mănăstirea Arad Gai

Mănăstirea Arad Gai se află în sărbătoare în fiecare an la 1 septembrie – începutul anului bisericesc -, cinstind unul dintre hramurile străvechii așezări monahale – „Sfântul Simeon Stâlpnicul”, informează „Ziarul Lumina”. Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, înconjurat de un sobor de 18 preoți și doi diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența unui însemnat număr de credincioși.

La momentele cuvenite, chiriarhul Aradului a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Nicolae-Mirel Lazăr și în cea de diacon, pe ipodiaconul Alexandru-Adrian Tiulea.

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a arătat semnificația începutului noului an bisericesc pentru fiecare dintre membrii Bisericii lui Hristos, cu aceea că fiecare drum își are începutul lui – anul școlar, cel universitar ce stau să înceapă -, toate sub ocrotirea Maicii Domnului, a cărei Naștere Biserica o prăznuiește peste o săptămână. Totodată, Înaltpreasfinția sa a evidențiat pilda vieții Sfântului Simeon Stâlpnicul, unul dintre hramurile mănăstirii arădene.

Comentarii Facebook


Știri recente