Hram la Facultatea de Teologie din Craiova

Astăzi, 30 ianuarie, în ziua praznicului Sfinților Trei Ierarhi, in prezența studenților, a membrilor corpului profesoral ai Facultății de Teologie din Craiova și a celorlalți credincioși, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Biserica „Maica Domnului -Dudu” din Craiova.

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Irineu, a subliniat importanța învățăturii acestor Mari Dascăli ai Bisericii referitoare la Taina Sfintei Treimi: „Toată Biserica noastră este plină de Treime, Tatăl a făcut toate prin Cuvântul Său și le-a desăvârșit prin Duhul Sfânt, astfel noi suntem întăriți în Duhul Sfânt și cuprinși în Trupul lui Hristos, pentru că Biserica este Trupul lui Hristos. […] Astfel că Sfânta Treime a ales pe acești dascăli: Vasile Grigorie și Ioan să vorbească în momentele de cumpănă ale Bisericii, să lumineze întreaga lume, acești Sfinți Trei Ierarhi, care pe drept cuvânt, au primit această denumire de dascăli ai lumii”, ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…