Hram la Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeș

Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș și-a sărbătorit hramul astăzi, 15 august 2011.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a debutat in această dimineață începînd cu orele 7.00 cu Slujba de Sfințire a apei, urmată de Taina Sfântului Maslu și Acatist.

Începând cu orele 9.00, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a oficiat împreună cu un important sobor de preoți și diaconi, Sfânta Liturghie Arhierească, în baldachinul din fața bisericii. Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a evidențiat printre altele faptul că Maica Domnului este prototipul, modelul familiei, al gospodinei, al soției și al mamei

‘Noi întotdeauna trebuie să avem în gând, în rugăciune, în respect și în venerație pe Maica Domnului care face legătura între această frumusețe a lumii văzute și frumusețea lumii nevăzute. Maica Domnului este prototipul, modelul familiei, al gospodinei, al soției și al mamei, în mod deosebit. Sfânta Fecioară Maria este modelul tuturor femeilor din lume care nasc prunci. De aceea femeia este marele dar și marea binefacere în această frumusețe a lumii văzute. Cea care l-a născut pe Fiul lui Dumnezeu este vrednică de laudă și ne iubește pe toți cei care am venit astăzi în acest loc binecuvântat să cinstim Adormirea ei și trecerea ei în împărăția cerurilor alături de Mântuitorul Iisus Hristos’, a spus Înaltpreasfinția Sa, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

La eveniment au fost prezenți mii de pelerini veniți din toate colțurile țării, o parte dintre aceștia sosind în municipiul Curtea de Argeș încă de aseară, când au participat la procesiunea cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteea. Majoritatea celor prezenți astăzi la Sfânta Liturghie au avut ocazia să se închine la racla cu Sfintele Moaște așezate foarte aproape de baldachin.

Sărbătorirea hramului principal închinat Adormirii Maicii Domnului aduce în fiecare an la Curtea de Argeș peste zece mii de pelerini. Aceștia vin în cetatea Basarabilor datorită evlaviei deosebite pe care o au față de Sfânta Muceniță Filoteea, care s-a dovedit de multe ori grabnic ajutătoare celor aflați în necazuri și în suferințe.

Peste numai cinci săptămâni Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș își va sărbători al doilea hram închinat Sfântului Neagoe Vodă Basarab.

Comentarii Facebook


Știri recente