Hram la Biserica Zlătari din București

Data de 2 octombrie este pentru Biserica «Nașterea Maicii Domnului» – Zlătari din București prilej de mare sărbătoare și bucurie duhovnicească, întrucât aici se află moaștele Sf. Sfințit Mucenic Ciprian, al cărui nume este înscris în calendarul ortodox al zilei. Sf. Mucenic Ciprian a trăit în secolul al III-lea și este cunoscut pentru miraculoasa schimbare de la meșteșugul vrăjitoriei la mărturisirea și slujirea lui Hristos. A primit cununa sfințeniei ca martir, împreună cu sf. Justina fecioara, la începutul secolului al IV-lea. Mâna dreaptă a sfântului a fost adusă la Biserica Zlătari în anul 1790 și credincioșii vin aici pentru vindecare sufletească de patimi și izbăvire de necazuri, de farmece și de blesteme.

Mulți credincioși bucureșteni și pelerini de pretutindeni au participat miercuri seară la Vecernia sărbătorii, la Litie și la slujba Acatistului, între pelerini fiind și Preasfințitul Episcop Macarie al Episcopiei Ortodoxe Române pentru Europa de Nord. Joi, 2 octombrie 2008, un sobor de preoți a săvârșit slujba Sf. Liturghii și pomenirea ctitorilor sfântului locaș, cuvântul de învățătură fiind rostit de Pr. Ciprian Apetrei, consilier patriarhal, directorul postului de radio TRINITAS. Racla cu sfintele moaște este scoasă spre închinare în afara bisericii, în partea de sud a sfântului Altar. Către seară va avea loc procesiunea de readucere a sfintelor moaște în naosul bisericii.

Biserica Zlătari, situată în centrul istoric al Bucureștilor, pe Calea Victoriei nr. 12, se află în prezent într-un amplu proces de restaurare și consolidare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…