Hram la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Râmnicu Vâlcea

Astăzi, 29 iunie 2012, când Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli” din municipiul Râmnicu Vâlcea, care și-a serbat ocrotitorii, după cum informează arhiram.ro.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Paroh Ion Bănuță a rostit un cuvânt de învățătură, în care a elogiat personalitatea, viața și activitatea misionară a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, îndemnându-i pe credincioși să le urmeze exemplul în fapte de credință și milostenie. Apoi, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop pentru disponibilitatea și bucuria cu care a ținut să fie în mijlocul enoriașilor parohiei Sfinții Apostoli la ceas sărbătoresc.

„Este un întreit moment de sărbătoare, în primul rând pentru că parohia își sărbătorește ocrotitorii, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, dar și pentru faptul că se împlinesc 22 de ani de la punerea pietrei de temelie a acestei Sfinte Biserici și 10 ani de la sfințirea ei de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim.”, a spus Pr. Ion Bănuță, parohul bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Râmnicu Vâlcea.

La rândul său, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți și le-a mulțumit pentru participarea în număr atât de mare la Sfânta Liturghie și l-a felicitat pe părintele paroh Ion Bănuță împreună cu ceilalți preoți slujitori pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în parohie de-a lungul celor două decenii, de la înființarea acestei parohii.

„Sunt bucuros că la douăzeci și ceva de ani de când s-a pus prima piatră la acest sfânt locaș sunt și eu prezent, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu și prin rugăciunile Sfinților Apostoli, împreună cu cei care s-au ostenit, cu ctitorii locașului acestuia, părinți și credincioși, care au zidit o frumoasă biserică spre cinstea și slava Sfintei Treimi și a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și rog pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și să vă binecuvinteze.”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul parohial al Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, condus de părintele diacon Petre Bărănguță.

La această mare sărbătoare creștină au mai luat parte reprezentanți ai oficialităților locale și centrale, preoți și numeroși credincioși din oraș și din împrejurimi.

Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost construită cu binecuvântarea ÎPS Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului, la inițiativa și cu osteneala preotului paroh Ion Bănuță și cu sprijinul enoriașilor, între anii 1990 și 2002. La data de 29 iunie 2002 a fost târnosită de către PS Gherasim, astăzi Arhiepiscop al Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente