Hram la Biserica Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Dionisie Exiguul, județul Galați

În ziua de 1 septembrie 2010, odată cu începutul noului an bisericesc, s-a sărbătorit hramul bisericii „Sf. Vasile cel Mare” și „Sf. Dionisie Exiguul”, din municipiul Galați, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La eveniment au participat preoți și diaconi slujitori, precum și profesori, oameni de cultură din municipiu și credincioși ai parohiei, dar și din alte parohii din oraș.

Biserica desfășoară ample programe cu copiii și tinerii parohiei, în cadrul programului național „Hristos împărtășit copiilor”. De remarcat este și lucrarea edilitar-gospodărească deosebită, realizată la această parohie în ultimii ani.

În cuvântul său pcuv. arhim. Daniil Oltean, vicar administrativ și delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a subliniat importanța cinstirii sfinților și cultul deosebit pe care noi românii suntem datori să-l oferim sfinților români și sfinților care au viețuit pe teritoriul țării noastre. Printre aceștia se numără și Sfântul Dionisie cel Mic sau Exiguul, ocrotitorul bisericii, cel care a stabilit cronologia erei creștine, viețuitor acum 2000 de ani în urmă, în ținutul Dobrogei de astăzi.

După Sfânta Liturghie s-a oficiat slujba de Te Deum pentru începutul noului an bisericesc, precum și slujba de pomenire a ctitorilor adormiți în Domnul. La final toți invitații, slujitori, credincioși, tineri și copiii au fost invitați la agapa frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente