Hram la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din București

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din București se pregătește pentru hram. Joi, își va sărbători ocrotitorul, informează TRINITAS TV. Lăcașul de cult se află în sectorul 3, pe strada Constantin Brâncuși, fiind cunoscut și pentru faptul că aici este adăpostit un fragment din moaștele Sfântului Mercurie.

‘Miercuri, la orele 16:00 vom scoate afară din Biserică racla cu sfintele moaște spre închinarea credincioșilor în timpul Vecerniei. Vom săvârși slujba Acatistului Sfântului Mare Mucenic Mercurie, urmat de Vecernia unită cu Litia. Joi dimineață, începând de la ora 08:00 vom săvârși Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie care va fi oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu protos. Veniamin Goreanu, consilier-administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor’, a spus Pr. Marius Lepădatu de la Biserica ‘Sf. Mare Mucenic Mercurie’ din București.

Sfântul Mercurie a trăit în secolul al III-lea, pe vremea împăraților Deciu și Valerian. A suferit moarte martirică pentru credința în Hristos la vârsta de 25 de ani, în Cezareea Capadociei. Este pomenit în fiecare an, în Biserica Ortodoxă, la 25 noiembrie.

Piatra de temelie a Bisericii „Sfântul Mercurie” a fost pusă în anul 2003, lăcașul de cult fiind construit din beton și din cărămidă aparentă. În prezent, se lucrează la înfrumusețarea în mozaic a bisericii.

Parohia mai poartă și hramul „Adormirea Maicii Domnului” și are în componență peste 1.400 de familii. Pentru credincioșii care vor veni în ziua hramului la sfântul lăcaș au fost pregătite peste 2.000 de pachete.

Comentarii Facebook


Știri recente