Hram la Biserica „Sfântul Gheorghe Vechi” din București

Și Biserica „Sfântul Gheorghe Vechi” din centru Bucureștiului și-a sărbătorit astăzi, 23 aprilie, hramul. La Sfânta Liturghie oficiată de preoții slujitori ai parohiei au participat credincioși din mai multe zone ale Capitalei.

Părintele Ionel Durlea, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe – Vechi a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: ,,Biserica Sfântul Gheorghe Vechi este una dintre bisericile cu tradiție din orașul nostru. În fiecare an încercăm să împlinim cu ceea ce ctitorii ne-au lăsat cu cuvânt de lege de a face milostenie săracilor și de a mângâia pe credincioșii bisericii noastre, pe cei din parohie și în special pe cei aflați în neputințe”.

Tot cu prilejul serbării ocrotitorului, la Biserica ” Sfântul Gheorghe Vechi a fost vernisată prima expoziție de icoane a Școlii parohiale de pictură „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

Parohia își propune să organizeze astfel de expoziții de 2 ori pe an: în primăvară, pe 23 aprilie, cu prilejul hramului, și toamna, pe 18 octombrie, cu ocazia pomenirii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca.

Comentarii Facebook


Știri recente