Hram la Biserica „Sfântul Elefterie” din Capitală

Biserica „Sfântul Elefterie” din București se pregătește pentru sărbătoarea ocrotitorului său, pomenit mâine, 15 decembrie, de Biserica Ortodoxă. La slujbele închinate Sfântului Sfințit Mucenic, ce încep încă din această seară, sunt așteptați sute de bucureșteni, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Valer Ulican, parohul Bisericii „Sfântul Elefterie”-Paraclis Patriarhal din București.

Sfântul Elefterie a trăit în secolul al doilea, în timpul împăratului roman păgân Adrian. Mama sa a fost încreștinată chiar de Sfântul Apostol Pavel și l-a crescut pe Elefterie în dragostea față de credința creștină, pe atunci persecutată crunt. Fiul și-a însușit credința mamei atât de bine încât la vârsta de 15 ani s-a învrednicit a fi hirotonit diacon, la 18 ani preot, iar când a ajuns de 20 de ani a fost hirotonit episcop al Ilyricului.

Actuala Biserică Sfântul Elefterie a fost construită între anii 1935-1947. Construirea ei s-a realizat în mai multe etape, până la sfințirea din anul 1971, oficiată de vrednicul de pomenire patriarh Justinian. Astăzi, lăcașul adăpostește o parte din moaștele Sfântului Elefterie, aduse prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în toamna anului trecut, de la Mănăstirea Țigănești.

Comentarii Facebook


Știri recente