Hram la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” – Chitila din Capitală

Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din nord-vestul Capitalei și-a sărbătorit la data de 30 noiembrie ocrotitorul. În lăcașul de cult aflat pe Șoseaua Chitilei, Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a ținut și cuvântul de învățătură.

„Dumnezeu ne-a ales pe noi ca să primim Evanghelia, creștinismul prin propovăduirea unui apostol al Mântuitorului Hristos și mai ales a celui Întâi chemat la apostolie. Numai lor le-a adresat chemarea ‘Vino și vezi’ sau ‘Urmează Mie’ sau ‘Veniți după Mine și vă voi face pe voi pescari de oameni’. Fiecare dintre noi să mergem pe linia apostolilor, adică potrivit propovăduirii Sfinților Apostoli care nu s-au predicat pe ei înșiși, ci L-au predicat pe Mântuitorul Iisus Hristos Cel răstignit și înviat”, a spus Preasfinția Sa.

Lăcașul de cult adăpostește și o părticică din moaștele Sfântului Apostol Andrei, aduse de la Biserica „Mihai Vodă” din centrul Bucureștiului. Sfintele odoare au fost scoase cu prilejul hramului, în pridvorul lăcașului de cult, spre închinarea credincioșilor.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei” a fost restaurată recent. La Parohia „Sfântul Apostol Andrei” – Chitila se desfășoară și ample activități social filantropice. Numeroși credincioși au participat la hramul din acest an al parohiei.

De asemenea, a fost oficiată și Slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii trecuți la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente