Hram la biserica Sfântul Antonie cel Mare din Alba Iulia

Biserica Sfântul Antonie cel Mare din Alba Iulia își prăznuiește duminică hramul. Slujba va fi oficiată de către IPS Andrei care va fi însoțit de Părintele Ilarie Moldovan, inspector eparhial, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Părintele Simion Todoran, parohul bisericii Sfântul Antonie cel Mare, ne-a precizat că biserica a fost adusă din localitatea Brăzești, comuna Sartăși, în anul 1991. Ea a fost sfințită de către PS Andrei la 15 august 1992, după care a urmat pictarea ei între anii 1995 – 2000 și resfințirea la 26 februarie 2000.

Radio Reîntregirea va transmite duminică în direct, de la biserica Sf Antonie din Alba Iulia, sfânta Liturghie începând cu ora 10.00.

La sfârșitul sfintei liturghii va avea loc și lansarea DVD-ului „Părintele Arsenie Boca – Sfântul Ardealului”, un documentar realizat cu sprijinul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și al Parohiei Sfântul Antonie cel Mare din Alba Iulia. Filmul este primul volum, dintr-o serie de 3 documentare, care cuprinde viața Părintelui Arsenie Boca așa cum o reflectă documentele vremii și cum și-o amintesc cei care l-au cunoscut. Filmul cuprinde mărturiile Părinților Teofil Părăian, Nicolae Streza, Simion Todoran sau Ghelasie Țepeș, ca să amintim câteva dintre numele celor care încearcă să contureze un portret duhovnicesc al Părintelui Arsenie Boca. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca, părinte duhovnicesc ce a trăit între anii 1910 – 1989 și care este cunoscut ca „Sfântul Ardealului”. Celelalte două filme dedicate Părintelui Arsenie Boca – și care vor apărea tot în acest an – vor cuprinde învățăturile și minunile Părintelui așa cum reies ele din cărțile sfinției sale și din mărturiile credincioșilor sau al părinților duhovnicești.

Comentarii Facebook


Știri recente