Hram la Biserica Pompierilor din „Dealul Spirii” București

Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și ,,Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” din București și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV și a spus: ,,Este foarte cinstit la toate popoarele creștine și la noi – după statistici am înțeles că astăzi sărbătoresc peste un milion de români, care au primit la Botez numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Poporul a înțeles să-l cinstească dând numele său copiilor, luându-l ca ocrotitor, construind biserici în cinstea lui, puse sub ocrotirea lui, și, iată, luat ca ocrotitor de către armată. Sfântul voievod Ștefan cel Mare a pus ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe pentru armata Moldovei și icoana Sfântului era nelipsită de la el, mai ales când mergea la luptă. Această biserică nu de mult construită și sfințită de către Preafericitul Patriarh Daniel a fost pusă sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și a unui alt Sfânt român Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ale cărui sfinte moaște se află la Timișoara și este ocrotitorul celor din armata română, pentru că pompierii fac parte și ei din armata română”.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat și un parastas pentru ctitorul Bisericii.

Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost așezată în ziua de 23 aprilie 2002, tot cu prilejul sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, anul trecut Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiind slujba de târnosire.

Comentarii Facebook


Știri recente