Hram la Biserica Duminica Tuturor Sfinților – Precupeții Vechi din București

În Duminica Tuturor Sfinților, Parohia ‘Precupeții Vechi’ din București și-a serbat hramul principal. La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși, precum și vârstnici găzduiți în cadrul așezământului social al parohiei, care la final s-au bucurat de o agapă frățească, informează Ziarul Lumina.

Biserica Parohiei ‘Precupeții Vechi’ din cadrul Protoieriei II Capitală are aproape două secole de existență. Numeroși credincioși vin aici la sfintele slujbe, pentru a se ruga și primi pace și bucurie, dar și alinare, pentru că aici există Așezământul social ‘Acoperământul Maicii Domnului’, unde oameni în vârstă sunt ajutați și susținuți în viața de zi cu zi. Tradiția ajutorării și a acțiunilor filantropice se poate regăsi în istoria acestei parohii încă de la anii 1800, de aceea această comunitate de la Precupeții Vechi este cunoscută în Capitală ca o comunitate a dragostei și a milosteniei. Pe lângă persoanele care sunt cazate aici, parohia ajută prin cantina sa mai multe persoane nevoiașe cu o masă caldă și alimente pentru traiul zilnic.

Sărbătoarea hramului acestui adevărat așezământ bisericesc a fost un moment de bucurie pentru credincioșii acestei parohii, dar și pentru alții care au venit aici și au văzut lucrarea bună pe care o face această mare familie. Sărbătoarea hramului a început în ajun, sâmbătă seara, când a avut loc slujba Privegherii, care a fost săvârșită de un sobor de slujitori din care au făcut parte părintele paroh Tudor Gheorghe, părintele Lucian Popescu și diaconul Ciprian Tudor, precum și alți slujitori de la parohii vecine. Cântările slujbei de Priveghere au fost înfrumusețate de Corul Tronos al Catedralei patriarhale.

În ziua hramului, în biserica parohiei, renovată în întregime și înfrumusețată, a avut loc Sfânta Liturghie la care „au participat și bătrânii din așezământul nostru social ‘Acoperământul Maicii Domnului’, credincioși numeroși din parohia noastră și din parohiile învecinate, iar după Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii, slujitorii, binefăcătorii și închinătorii acestui lăcaș trecuți la cele veșnice. După slujba de pomenire, persoanele sărace din parohia noastră împreună cu toți credincioșii prezenți la slujbă au participat la agapa frățească desfășurată în curtea parohiei’, a spus părintele paroh Tudor Gheorghe.

Comentarii Facebook


Știri recente