Hram la Biserica Doamnei din Capitală

Biserica „Doamnei” din București și-a sărbătorit hramul principal. Foarte mulți credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, după cum informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.

„Cu prilejul hramului, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, vă transmitem binecuvântările părintești ale Preafericirii Sale și dorirea ca Maica Domnului să vă ocrotească pe fiecare dintre dumneavoastră, familiile dumneavoastră în fiecare clipă a vieții, să vă aducă bucurie și binecuvântare de la Dumnezeu și să mijlocească pentru mântuirea sufletelor dumneavoastră. Ne rugăm, de asemenea, ca Dumnezeu să dăruiască ajutor părintelui paroh și celor care se ocupă cu restaurarea acestei biserici domnești, ctitoria cunoscutului domn cărturar Șerban Vodă Cantacuzino, ca lucrările acestea să se termine cât mai rapid ca ea să devină din nou o casă primitoare pentru fiecare dintre dumneavoastră”, a spus PS Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

La final a fost oficiat și un parastas pentru ctitorii bisericii care, de mai mulți ani, se află în renovare.

Părintele Paroh Toader Crâșmariu a mulțumit Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul pentru slujirea arhierească, dar și credincioșilor pentru participarea la această mare sărbătoare a parohiei.

Biserica „Doamnei” este un important monument istoric bisericesc al Capitalei, fiind ridicată în anul 1683 de Maria Doamna, soția domnitorului Șerban Cantacuzino.

Comentarii Facebook


Știri recente