Hram la așezământul monahal Almăj Putna

Situată în frumoasa Vale a Almăjului, Mănăstirea Almăj Putna din Episcopia Caransebeșului găzduiește o oază de liniște și duhovnicie pentru credincioșii din această zonă.

În fiecare an la praznicul ‘Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos’ sute de credincioși trec pragul acestei mănăstiri pentru a lua parte la rugăciunile și slujbele care se oficiază de către preoții și monahii de aici.

Și în acest an Sf. Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian înconjurat de un sobor preoțesc, la momentul rânduit rostind rugăciunea de binecuvântare a rodului viei, după cum este obiceiul în fiecare an la acest praznic, în prezența unui număr foarte mare de credincioși. Cuvântul de învățătură i-a aparținut Ierarhului. Totodată obștea mănăstirii și-a arătat recunoștința față de bunăvoința Preasfinției Sale de a poposi în mijlocul credincioșilor care sunt atât de atașați față de acest așezământ monahal. În cadrul Sf. Liturghii Preasfinția Sa a oficiat hirotonia întru diacon a tânărului profesor de religie dr. Zamela Petrică

În încheiere toți credincioșii prezenți au fost invitați la agapa frățească organizată de obștea monahală, pentru a se bucura de îmbelșugarea rodului de pământ, binecuvântat de Dumnezeu.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente