Hram cu slujbă arhierească la Galați în Duminica Mironosițelor

În a treia duminică după Sfintele Paști, a Femeilor Mironosițe, Parohia „Sfântul Mucenic Antim” din Galați și-a serbat cel de-al doilea hram. La această sărbătoare a participat și ierarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian Crăciun, care a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Au fost prezenți credincioși de la Parohia Băndoiu, din Insula Mare a Brăilei, cu care parohia gălățeană este înfrățită de aproape 4 ani.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Casian a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, îndemnând la trăirea exemplului de credincioșie al femeilor mironosițe: „Cea mai mare lecție pe care o primim astăzi este lecția educației creștine a copilului, creșterea copiilor în credință și în dragoste și, implicit, mai marea legătură dintre familie, școală și Biserică pentru a găsi cele mai înțelepte și folositoare căi de a bucura copiii”.

Înainte de a avea prunci creștini trebuie să avem mame creștine. Mamele creștine nu se nasc automat, ci educația mamelor creștine face parte din lucrarea Bisericii în lume.

Mamele creștine au dat Bisericii și lumii pe sfinți. Mamele creștine sunt primele învățătoare ale vieții. Sunt și primele învățătoare ale creștinilor. O mamă crescută creștinește în familia creștină este o mamă curată și sfântă dacă își va crește copilul în curăție și sfințenie. Legătura dintre ea și copil prin curăție și credință va fi o legătură sfântă. Și datorită sfințeniei mamei, copilul va crește sfânt. De aceea, o astfel de mamă în Biserică se numește o „mamă-apostol”. Astăzi, în această duminică, trebuie să căutăm apostoli printre mamele și femeile creștine”, informează ‘Ziarul Lumina’

Daruri pentru frații din Parohia Băndoiu

Părintele paroh Voicu Nițu a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezența la praznic, dar și tuturor credincioșilor care au contribuit prin gând și faptă la sărbătoarea de hram.

Ca de fiecare dată, cea mai mare bucurie a sărbătorii a reprezentat-o participarea credincioșilor din Parohia Băndoiu (Insula Mare a Brăilei), care, însoțiți de către părintele Costin Tureac, parohul lor, au adus mulțumire parohiei gălățene pentru ajutorul și purtarea de grijă, asemenea unui frate mai mare, ce au avut-o pentru ei. Aceștia au primit, din partea parohiei gălățene, daruri și îmbrățișare sfântă.

La sfârșitul slujbei, în intonarea imnului pascal „Hristos a înviat…” s-a făcut pomenirea ctitorilor sfântului lăcaș trecuți la Domnul, dar și a Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Miron de Hajnówka (Polonia), împreună cu celelalte victime ale accidentului aviatic din Rusia.

Ziua de prăznuire a femeilor mironosițe s-a încheiat cu agapa de hram, pregătită de aceleași harnice femei din Comitetul parohial, din care au gustat peste 500 de pelerini.

Comentarii Facebook


Știri recente