Hotararile privind proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’

Primele ghiduri catehetice pentru copii realizate prin proiectul ‘Hristos impartasit copiilor’ vor fi scoase de sub tipar pana in luna mai. Pentru editarea acestor ghiduri destinate copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani vor fi consultati profesori de Catehetica de a Facultatile de Teologie Ortodoxa din tara. Aceste hotarari au fost luate in ultimele doua zile la Manastirea Neamt in cadrul unei sedinte de lucru dintre coordonatorii proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’, membri ai Organizatiei World Wision-Romania si ai Bisericii Ortodoxe Romane. Amanunte despre actiunile desfasurate in cadrul acestui proiect ne-a oferit parintele diacon Mihai Pavel, director pentru dezvoltare si angajare crestina in cadrul World Wision: ‘Avem o agenda destul de incarcata aici. Mai intai, implementarea proiectului, de fapt, testarea a doua-trei lectii intr-una din parohiile din Iasi, in perioada 15 februarie-15 martie. Noi suntem in faza finala de tiparire a primului ghid catehetic si inainte de a-l tipari, testam cateva lectii din acest ghid intr-una din parohii. In al doilea rand, pregatirea intalnirii cu parintii profesori de Catehetica si Omiletica de la Facultatile de Teologie din tara care va avea loc undeva la Arad; fiind ghiduri catehetice avem nevoie de un imput de la specialisti in domeniu. In al treilea rand, tiparirea primului volum de cateheze biblice, partea I si partea a II-a, in 10.000 de exemplare, impreuna cu caietul sau ghidul pentru profesori pana la 31 mai 2006. Dupa aceea, prima sesiune de formare de formatori, care va avea loc in Iasi intre 5 si 6 iunie 2006, a doua la Bucuresti intre 3 si 4 iulie 2006 si la Craiova, prin august’.

Parintele diacon Mihai Pavel ne-a spus ce alte probleme au fost discutate la sedinta de lucru a coordonatorilor proiectului ‘Hristos impartasit copiilor’: ‘Au fost cateva subiecte, 5 la numar; paternitatea proiectului sau cine si cum face sa terminam proiectul in 3-5 ani, stabilirea responsabilitatilor in echipa sau in grupul de lucru creat, pe cele trei coordonate ale proiectului, si anume productia, editarea si tiparirea manualelor, stabilirea echipei de proiect, precum si responsabilitatile managerului de proiect si calendarul de activitati pe anul in curs. Organizatia intentioneaza sa transfere, sa inmaneze acest proiect Bisericii si in momentul in care proiectul va functiona pe picioarele lui, atunci ne retragem si Biserica il poate gestiona pe mai departe. S-au luat decizii bune, dar ultimul cuvant in decizie il va avea IPS Mitropolit Daniel si asteptam zilele care urmeaza o hotarare a IPS Sale. Manager pe proiect a iesit pr. asistent dr. Constantin Naclad, partea de manager pentru productie editoriala apartine pr. consilier Nicolae Dascalu, iar coordonator pentru productia tipografica este domnul consilier Constantin Sturzu’.

Editarea ghidului catehetic pentru copii ‘Hristos impartasit copiilor’ a fost propusa de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei si aprobata de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in sedinta din luna ianuarie. Precizam ca, in prezent, acest proiect este derulat si la nivel international in parteneriat cu Bisericile Ortodoxe din tari ca Albania, Armenia, Bosnia, Egipt, Georgia, Liban si Rusia.

Comentarii Facebook


Știri recente