Hotărârile Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor

Membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor s-au reunit astăzi, 13 februarie, în ședință la Centrul Eparhial, informează Radio TRINITAS. Lucrările s-au desfășurat sub președinția Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Ședința a început cu Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, vechea catedrală mitropolitană din Iași, de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a adresat un cuvânt celor prezenți, în care a prezentat câteva din temele care vor fi discutate în ședință: „Vor fi prezentate astăzi dările de seamă din partea Centrului Eparhial în numele sfintelor mănăstiri ale parohiilor, ale școlilor teologice, ale diferitelor așezăminte din Arhiepiscopia Iașilor. Vor fi așadar prezentate principalele lucrări, principalele evenimente, care au definit trecerea prin istorie a poporului lui Dumnezeu din Arhiepiscopia Iașilor în anul care a trecut. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceasta și-L rugăm ca harul și ocrotirea Sa să fie asupra preoților, viețuitorilor sfintelor mănăstiri, ostenitorilor școlilor teologice, care formează Biserica lui Hristos din Arhiepiscopia Iașilor”.

Au urmat apoi lucrările în plen a Adunării Eparhiale. S-au prezentat, examinat și aprobat rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial, execuția bugetară pe anul trecut și bugetul Arhiepiscopiei pentru anul acesta. La final, membrii Adunării Eparhiale au aprobat o serie de proiecte menite să contribuie la o amplificare a operei cultural-misionare, educaționale și filantropice. Mai multe detalii a oferit părintele Constantin Sturzu, consilier al sectorului cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Iașilor: „Înființarea școlii «Varlaam Mitropolitul» cu clasele I-IV, care va funcționa în clădirea din strada Lascăr Catargi nr. 33 din Iași. Desfășurarea de către Arhiepiscopia Iașilor a unor activități de tabără pentru copii și tineret în Centrul Cultural – Pastoral «Sfântul Daniil Sihastru» din Durău și în Centrul Cultural – Social «Sfântul Ilie» din Miclăușeni. Publicarea de către Editura DOXOLOGIA a unei serii de audiobook-uri, cărți în format audio, cu unele dintre cele mai importante titluri tipărite în anii anteriori. Înființarea a două noi Protopopiate, unul cu sediul în Iași cu denumirea Protopopiatul Iași 3, altul cu sediul în Municipiul Botoșani. Accesarea și implementarea unor proiecte în domeniul asistenței sociale, cu finanțare din fonduri structurale europene post aderare. Finalizarea dotării și extinderea numărului de paturi la Spitalul «Providența» din Iași și deschiderea de noi cabinete medicale sau puncte de prim ajutor la mănăstirile mai mari din Arhiepiscopia Iașilor. Înființarea și demararea activității «Fundației PROVITUR» a Arhiepiscopiei Iașilor, având ca obiectiv promovarea și valorizarea identității turismului religios din România, folosind infrastructura de masă și cazare a Eparhiei. Înființarea unui Centru de calificare-recalificare profesională pentru personalul din structurile de primire turistică din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. Înființarea de către Asociația silvică bisericească Iași a unei Direcții silvice, în conformitate cu legislația în vigoare, pentru o mai bună chivernisire a vegetației forestiere deținute de Arhiepiscopia Iașilor”.

Comentarii Facebook


Știri recente