Hotărârile Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Astăzi, 23 ianuarie, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc Ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală și a fost precedat de o slujbă de Te Deum oficiată în Catedrala patriarhală, ne informează TV TRINITAS.

Întrunirea de astăzi, care a avut loc sub îndemnul „Semne de speranță în vreme de criză”, a arătat activitatea rodnică a sectoarelor celei mai mari Eparhial din țară. În raportul de activitate al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel, a evidențiat numeroasele activități pastoral-liturgice și edilitare din cuprinsul Eparhiei, dintre care unele demarate de sectoarele nou-înființate.

În privința activității cultural-misionare desfășurate de Eparhie în anul care a trecut, s-a remarcat mai ales calitatea aparițiilor editoriale, dar și susținerea financiară a trustului mass-media al Patriarhiei Române.

Activitatea social – filantropică a completat realizările din anul 2009. Nu mai puțin de 11 cantine, 9 cabinete medicale și un număr de 144 de preoți de caritate au contribuit la ajutorarea celor aflați în nevoi și în anul care a trecut.

După citirea rapoartelor de activitate ale celor 12 sectoare ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și studierea acestora de către Comisiile de lucru, au urmat luările de cuvânt ale membrilor Adunării, dintre care unii aflați la încheierea celor 2 mandate statutare.

În încheierea lucrărilor, ținând cont de necesitățile pastoral-liturgice și edilitare, cultural-misionare și social-filantropice, Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor a aprobat atât rapoartele prezentate, cât și raportul financiar – contabil din anul 2009 și proiectul de buget pentru anul 2010. De asemenea, au fost stabilite prioritățile pentru anul 2010, printre care: necesitatea construirii pe lângă parohii, a unor așezăminte social-pastorale, dezvoltarea mai multor programe de catehizare, precum și a programelor de ajutorare socială, modernizarea atelierelor de obiecte bisericești și diversificarea activităților social-pastorale specifice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…