Hotărâri privind Învățământul Teologic din Arhiepiscopia Bucureștilor

Preoții din Arhiepiscopia Bucureștilor care recomandă tineri pentru înscrierea la cursurile unui Seminar din această eparhie sau la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală vor trebui să trimită aceste recomandări direct Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul. Această hotărâre a fost luată în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial din 2 martie.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, pr. lect. Alexandru Gherasim, consilier eparhial al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul: „Fiecare preot paroh va avea obligația ca la început de an școlar, respectiv, de an universitar, să trimită direct Sectorului Învățământ și confidențial o adeverință, caracterizare care să certifice și să prezinte exact activitățile la care a participat respectivul tânăr. Preafericitul Patriarh Daniel a sugerat ca după modelul recomandărilor care se fac în întreaga lume când ceri o bursă de la o universitate importantă, recomandările se fac în mod confidențial. Așa și noi cerem acum preoților parohi. Când ai recomandat un tânăr pentru Seminarul Teologic sau pentru Facultatea de Teologie ți-ai asumat și responsabilitatea ca într-un fel vei și veghea ca el să fie un bun slujitor al Altarului. Aceeași adeverință vor trebui să o aducă nu numai studenții de la Specializarea Teologie Pastorală, ci și cei de la celelalte Specializări”.

În cadrul ședinței de săptămâna trecută s-a reamintit faptul că fiecare elev seminarist sau student teolog are obligația, după fiecare vacanță, să prezinte o adeverință din partea preotului paroh, a duhovnicului sau a preotului din parohia unde și-a petrecut vacanța, care să certifice participarea la programul liturgic precum și la activități de voluntariat: „Această obligație a fost dintotdeauna și continuă să se aplice și astăzi această regulă. Adeverința trebuie prezentată Preoților Spirituali”.

În cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor funcționează 3 instituții de învățământ teologic: două de nivel preuniversitar și una de nivel universitar.

Comentarii Facebook


Știri recente