Hotărâri ale Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Marți, 7 aprilie 2009, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc la Reședința Patriarhală ședința săptămânală de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La această ședință au participat și Preacucernicii Protoierei din cele nouă Protoierii din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și Preacuviosul Ieromonah Valentin Mâțu, exarh de zonă, și Preacucernicul Preot Horia Prioteasa, coordonatorul preoților de spitale din Capitală.

Dintre hotărârile luate, menționăm:

– Organizarea în bune condiții a Pelerinajului de Florii din Capitală în data de 11 aprilie 2009, cu participarea celor 3 Protoierii din Capitală și a Protoieriilor din județul Ilfov, în colaborare cu Centrul de presă BASILICA al Patriarhiei Române. Manifestarea religioasă, un adevărat hram al Capitalei, reprezintă o comuniune în procesiune, fiind un mare eveniment misionar al Patriarhiei Române și al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

– Mediatizarea prin Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române a unui mare eveniment din data de 29 aprilie a.c.: aducerea spre închinare în Catedrala patriarhală a moaștelor Sfântului Grigorie Palama, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc anul acesta 650 de ani. Moaștele vor putea fi venerate în zilele de 29 și 30 aprilie în Catedrala Patriarhală, iar în dimineața zilei de 1 mai vor fi așezate spre închinare în biserica-paraclis studențesc „Sfântul Grigorie Palama” din incinta Universității Politehnice București.

– Organizarea de consfătuiri tematice periodice ale preoților de cimitire, care să conducă, pe de o parte, la îmbunătățirea asistenței religioase în cimitire și, pe de altă parte, la o mai bună pastorație a familiilor îndoliate.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR

Comentarii Facebook


Știri recente