Hirotonii în Episcopia Severinului și Strehaiei

Sfârșitul ultimei săptămâni din luna iulie marchează în Episcopia Severinului și Strehaiei o serie de evenimente deosebite pentru viața bisericească de pe meleagurile mehedințene. Credincioșii au ocazia să participe la slujbe arhierești, hirotesie de duhovnic și hirotonii de diaconi și preoți.

După cum a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei, ceremoniile religioase amintite încep de vineri, 27 iulie 2012, când Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. În zi de praznic, la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. În cadrul manifestării liturgice, ierarhul locului va hirotoni întru diacon pe tânărul teolog Ionuț Ninel Chisim și va hirotesi întru duhovnic pe preotul Dan Alin Cazacu de la Parohia Seliștea din Protopopiatul Baia de Aramă.

Sâmbătă, 28 iulie, Preasfințitul Părinte Nicodim va efectua o vizită pastorală în Parohia Dobra din Protopopiatul Vânju Mare, prilej cu care va sluji Sfânta Liturghie și va da harul preoției diaconului Ionuț Ninel Chisim. După Taina Hirotoniei, părintele Chisim va fi instalat preot paroh în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Tot sâmbătă va primi diaconia și teologul Vlad Florin Stănică, urmând ca în Duminica a VIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, pe 29 iulie, să fie chemat la slujirea preoțească și instalat după toată buna rânduială în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Șovarna de Sus, Protopopiatul Baia de Aramă.

Prin chemarea noilor clerici la slujirea și demnitatea preoțească se dorește revigorarea vieții spirituale din județ și acoperirea parohiilor rămase vacante, pentru ca bunii creștini să nu rămână fără păstor, iar cuvântul lui Dumnezeu să fie propovăduit pretutindeni.

Comentarii Facebook


Știri recente