Hirotonii în Episcopia Severinului și Strehaiei

Prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, două sate mehedințene au, începând cu acest sfârșit de săptămână, noi păstori sufletești, proaspăt hirotoniți. Este vorba de parohiile Dobra și Șovarna de Sus, care erau vacante de ceva timp și a căror suplinire era anevoiasă, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor Știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Pentru parohia Dobra din protopopiatul Vânju Mare, a fost rânduit ca preot paroh Ionuț Ninel Chisim, sâmbătă, 28 iulie 2012. Părintele Chisim a primit mai întâi treapta diaconiei în ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, desăvârșită prin chemarea la slujirea preoțească de sâmbătă.

Preasfințitul Părinte Nicodim și protoiereul Constantin Brumar au adus proaspătului hirotonit cuvânt de încurajare, îndemnând și credincioșii să îi fie alături în misiunea grea ce i se așterne înainte.

Ierarhul locului a felicitat, totodată, pe fostul preot suplinitor, Alexandru Șuță, pentru starea bună a lăcașului de cult cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” și pentru restaurările întreprinse de-a lungul timpului.

În Duminica a VIII-a după Pogorârea Sfântului Duh a venit rândul credincioșilor din Parohia Șovarna de Sus să se bucure de venirea în sânul lor a chiriarhului cu un nou părinte duhovnicesc.

Tânărul Florin Stănică Vlad a fost adăugat cetei preoțești în cadrul Sfintei Liturghii arhierești săvârșită în biserica satului, biserică ce poartă hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

Cei doi sfințiți slujitori vor deprinde rânduiala slujbelor bisericești printr-o perioadă de 40 de zile pe care o vor petrece la Mănăstirile Vodița și Topolnița.

Prin chemarea noilor clerici la slujirea și demnitatea preoțească se dorește revigorarea vieții spirituale din județ și acoperirea parohiilor rămase vacante, pentru ca bunii creștini să nu rămână fără păstor, iar cuvântul lui Dumnezeu să fie propovăduit pretutindeni.

Comentarii Facebook


Știri recente