Hirotonie de preot în Episcopia Severinului și Strehaiei

La Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, miercuri, 8 septembrie, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Cârceni, filie a parohiei Grozești, Protoieria Strehaia.

În cadrul Sfintei Liturghii, Prea Sfinția Sa l-a hirotonit întru preot pe seama acestei parohii pe diaconul Constantin Tudor. La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfinția sa l-a instalat pe noul hirotonit ca preot paroh al parohiei Grozești, informează episcopiaseverinului.ro. Din soborul de preoți a făcut parte și pr.prof.dr.doc. Jan Zozulak de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Presov-Slovacia.

Atât Preasfințitul Părinte Nicodim cât și ceilalți slujitori au adresat un cuvânt de întărire noului preot în misiunea sa preoțească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…