Hirotonia și instalarea parohului de la Stânca-Roznovanu

În parohia Stânca-Roznovanu, Protopopiatul Iași 1, a avut loc ieri, 6 februarie 2011, hirotonia și instalarea întru preot paroh a diaconului Vasile Adrian Miron. Hirotonia a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Stânca-Roznovanu de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Moldova.

Slujba a fost oficiată în biserica din cimitirul satului Stânca-Roznovanu, în prezența credincioșilor din parohie, a autorităților locale și a cadrelor didactice. După cum a declarat pr. protopop Constantin Andrei, protoiereul Protopopiatului Iași 1, au fost rostite mai multe cuvântări în care s-a arătat necesitatea ridicării unui alt sfânt lăcaș în parohia Stânca-Roznovanu, care să fie situat în mijlocul localității.

‘Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica satului din cimitir, deși în comuna Victoria există un sfânt lăcaș mai încăpător. PS Calinic Botoșăneanul a urmat întru totul ceea ce Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a dorit, ca hirotonia preotului paroh să fie săvârșită în parohia unde va sluji. Ziua de astăzi (n.r. ieri) este rod al hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care de aproape zece ani a lansat proiectul ‘Nici un sat fără biserică’. Numărul credincioșilor care s-au bucurat astăzi (n.r. ieri) de această frumoasă zi a fost mare. S-a înscris o pagină nouă în viața acestei parohii’, a spus pr. protopop Constantin Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…