Hirotesii în Paraclisul Reședinței Patriarhale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a hirotesit pe 21 februarie 2012 mai mulți preoți în Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală ca recunoaștere a activității pastoral-misionare desfășurate în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, Preafericirea Sa a hirotesit întru iconom stavrofor pe reprezentantul Patriarhiei Române pe lângă Biserica Ortodoxă a Japoniei, părintele Alexandru Gabriel Nicodim.

La final, Patriarhul României a evidențiat importanța misiunii părintelui Alexandru Nicodim în Japonia: „Dumnezeu l-a învrednicit să fie reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Biserica Ortodoxă a Japoniei. Este vorba de o onoare în plus, dar și de o responsabilitate. Suntem bucuroși că Părintele Alexandru Gabriel Nicodim a desfășurat o activitate frumoasă acolo și noi dorim să îl încurajăm. Sunt aproape 3 000 de români la ora actuală în Japonia și este justificat să avem acolo două parohii. Sperăm ca românii ortodocși care pleacă din țară să nu-și piardă dreapta credință care este comoara cea mai scumpă și nici identitatea spirituală”.

Tot astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit întru arhidiaconi pe părintele diac. Ionuț Viorel Iordăchescu, Consilier eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și pe părintele diac. Aurel Vlaicu, Consilier eparhial în cadrul Sectorului Patrimoniu al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul de binecuvântare, Preafericirea Sa a subliniat faptul că misiunea încredințată este una sfântă și purtătoare de cruce: „Lucrarea noastră este o lucrare sfântă. Arta iconografică este artă a transfigurării, iar arta social-filantropică, îngrijirea celor suferinzi și întristați, este arta transformării suferinței în speranță și a întristării în bucurie. Noi trebuie să restaurăm și monumentele istorice, dar să consolidăm și ceea ce boala, vârsta, suferința, necazul face ca omul să se degradeze în sănătatea sa. Deodată cu consolidarea și restaurarea monumentelor trebuie să lucrăm și pentru întărirea și consolidarea celor care suferă mult, iar distincțiile acestea, ca semn al recunoașterii muncii depuse, toate se concentrează în jurul Sfintei Cruci, pentru că orice activitate cu responsabilitate mare înseamnă o cruce în plus. Noi nu ne speriem când vedem Crucea, pentru că Mântuitorul Cel Răstignit a Înviat și de aceea noi cântăm prin Cruce a venit bucurie la toată lumea. Deci, Crucea este și un semn al nevoinței, dar și un semn al speranței și al biruinței asupra păcatului, morții, răutății și asupra multor forme de degradare a chipului lui Dumnezeu din om”.

Au participat la hirotesii și membrii Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente