Hirotesii în Arhiepiscopia Târgoviștei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a hirotesit vineri, 7 octombrie 2011, 6 tineri preoți întru duhovnic, după cum ne informează pr. Marian Puiescu.

Evenimentul s-a desfășurat în Paraclisul Mitropolitan din Târgoviște, în prezența unor părinți consilieri și diaconi de la Centrul Eparhial.

La sfârșitul ceremonialului liturgic, Înaltpreasfinția Sa a ținut celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat rolul duhovnicului în parohie, dar și importanța pastorală, sacramentală și personală a Tainei Mărturisirii, ca mijloc de vindecare a sufletului și a trupului.

Urându-le pastorație rodnică și frumoasă noilor duhovnici, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe tinerii duhovnici, în finalul cuvântului său, să angajeze în misiunea lor pastorală, forța entuziasmului lor, măiestria științei teologice și sensibilitatea experienței lor duhovnicești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…