Guvernul Romaniei aloca fonduri pentru Catedrala Ortodoxa din Pascani cu hramul ‘Pogorarea Sfantului Duh’.

Cu ocazia vizitei facute la Iasi, la mijlocul saptamanii trecute, Primul Ministru al Romaniei, dl. Adrian Nastase a avut o serie de discutii cu primarul orasului Pascani, dl. Neculai Ratoi, pe marginea unor proiecte care vor fi demarate in oras.

Edilul orasului Pascani i-a prezentat Primului Ministru al Romaniei atat realizarile, cat si alte proiecte, care se afla in diferite stadii de derulare. Cu toate aceste, dl. Neculai Ratoi a insistat pe langa Premier sa sprijine financiar constructia Catedralei Ortodoxe din Centrul Civic al orasului Pascani care are hramul Pogorarea Duhului Sfant.

Dl. Adrian Nastase a raspuns pozitiv la cerintele primarului, facand promisiunea ca in viitorul apropiat se va aloca o importanta suma de bani pentru acest lacas de cult.

‘La intalnirea cu presedintele partidului nostru, am discutat despre acordarea de sprijin guvernamental in vederea realizarii unor proiecte, pe care le avem in curs de derulare. Primul ministru a promis ca va sprijini cu toate eforturile Administratia Locala a orasului Pascani, pentru a duce la bun sfarsit proiectele incepute. In ceea ce priveste constructia Catedralei Ortodoxe din orasul Pascani, Primul Ministru a specificat ca, in cel mai scurt timp, prin Ministerul Culturii si Cultelor se va acorda un sprijin financiar destul de important. Urmeaza ca in urmatoarele zile sa ma deplasez la sediul Guvernului romaniei, pentru a inainta documentele solicitate de Premier.’, a declarat printre altele primarul orasului Pascani, dl. Neculai Ratoi.

Mai multe amanunte despre proiectele de viitor legate de orasul Pascani si de constructia Catedralei Pogorarea Sfantului Duh ne-a oferit Prea Cucernicul Parinte Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pascani: ‘Cu ocazia vizitei Primului Ministru al Romaniei, dl. Adrian Nastase, la Iasi, a avut loc o intalnire cu factorii locali si din judet in care s-au discutat problemele economice ale judetului. Din partea orasului Pascani a participat o delegatie in frunte cu dl. primar Neculai Ratoi care si-a exprimat dorinta ca Guvernul Romaniei sa se implice in rezolvarea problemelor acute ale orasului Pascani:

– in primul rand, problema economica: legata de locurile de munca, de fabricile care mai pot oferi inca un loc de munca cetatenilor orasului Pascani;

– in al doilea rand, investitiile in infrastructura si reamenajarea Centrului civic al orasului Pascani, lucrari care constau in:

1. terminarea Casei de Cultura din orasul Pascani pentru care s-au alocat o serie de finante pentru finisarea cladirii incepute inca dinainte de 1989,

2. dar mai ales construirea Catedralei Pogorarea Duhului Sfant pentru care au fost concesionati de la Primaria Orasului Pascani, pe o perioada de 99 de ani, 3000mp. Catedrala doreste sa asigure participarea in numar mai mare a credinciosilor la Sfanta Liturghie, precum si la celelalte slujbe ale Bisericii Ortodoxe Romane avand in vedere faptul ca bisericile din zona sunt de mai mici dimensiuni. Pana in prezent, s-au cheltuit aproximativ 5 miliarde de lei pentru construirea catedralei: proiect, amenajarea terenului, lucrari de forare si de construire a temeliei. Dl. Primar Neculai Ratoi al orasului Pascani s-a facut mesagerul Bisericii cu ocazia intalnirii de la Iasi cu Premierul Romaniei, dl. Adrian Nastase, exprimandu-si dorinta ca Guvernul Romaniei sa subventioneze, daca este posibil, lucrarile de constructie la Catedrala. Urmeaza construirea demisolului. Dl. Prim Minsitru al Romaniei si-a exprimat dorinta de subventionare a lucrarilor de constructie a Catedralei in masura posibilitatilor Guvernului Romaniei.’

Comentarii Facebook


Știri recente