Guvernul de la Havana va finanta construirea primei biserici pentru credinciosii ortodocsi rusi din Cuba

Duminica trecuta, Mitropolitul Kiril de Smolensk a sfintit piatra de temelie a primei biserici ortodoxe rusesti din Cuba. Mitropolitul Kiril, care este seful Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Ruse, a spus ca biserica va fi un monument al prieteniei dintre Rusia si Cuba.

De asemenea, prelatul a mai spus ca sfantul lacas este necesar nu doar pentru miile de rusi care traiesc in aceasta tara latino-americana, ci si pentru pomenirea miilor de oameni proveniti din Rusia care au trait si au murit in Cuba in perioada de glorie a comunismului sovietic.

Cuba a devenit un stat oficial ateu in 1959, odata cu revolutia comunista care l-a adus la putere pe Fidel Castro. Totusi, in ultimii ani administratia de la Havana a dovedit o mare deschidere fata de religie, in special fata de Ortodoxie. Astfel, amintim ca in luna ianuarie a acestui an, Patriarhul ecumenic Bartolomeu I a fost invitat la Havana pentru a sfinti prima biserica ortodoxa din tara, care a fost construita din fonduri guvernamentale. Biserica rusa a carei piatra de temelie a fost pusa cu trei zile in urma va beneficia si ea de largi sume de bani puse la dispozitie de guvernul de la Havana.

Comentarii Facebook


Știri recente